معرفی گروه سلامت در بلایا و فوریت‌ها

حوادث و بلایا  همواره بخشی جدایی ناپذیر از زندگی انسان­ها به شمار  می‌روند. رخداد حوادث و بلایا قدمتی به درازای تاریخ بشریت دارد. تاریخ سرشار از داستان‌هایی است که از نابودی تمدن‌ها در اثر وقوع بلایا یاد می‌کند. در گذر زمان با وقوع انقلاب صنعتی و پیشرفت علم و فناوری؛ کره زمین را با پدیده‌هایی همچون ال نینو،  افزایش گازهای گلخانه‌ای، فزونی آلاینده‌ها، گرم شدن کره زمین و تغییرات اقلیمی مواجه نماید، به این ترتیب فراوانی و شدت حوادث و بلایا در جهان افزایش یافته و مدیریت آن به یکی از چالش‌های مهم برای دولت‌ها تبدیل شد. بنابراین با توجه به روند فزاینده رخداد حوادث و بلایا و خسارات چشمگیر ناشی از آن، مدیریت علمی، هدفمند و مبتنی بر برنامه بلایا و فوریت‌ها، از ضروریات و اولویت‌های جهانی محسوب می‌شود. در این راستا، تربیت نیروی انسانی متخصص در این حوزه یکی از اقدامات مهمی است که باید در سرلوحه کار سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران قرار گیرد. این مهم با توجه به برنامه‌های آموزشی مدون و مصوب در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از طریق آموزش دانشجو در مقطع دکترای تخصصی در رشته" سلامت در بلایا و فوریت‌ها" محقق می‌شود.

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سال 1391 موفق به پذیرش دانشجو در مقطع دکتری سلامت در بلایا و فوریت‌ها گردید، همچنین مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد این رشته در سال 1402، برای این گروه صادر شده است.

گروه سلامت در بلایا و فوریتهای دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تلاش است تا با تکیه بر کادر علمی خود، دانش آموختگانی متخصص، متعهد و کارامد را تربیت کند که از دانش، توانایی و مهارت کافی برای آموزش، پژوهش، اجرا و مدیریت در حوزه کاهش خطر حوادث و بلایا برخوردار باشند و با تولید شواهد علمی بتوانند نقش موثری را در حفظ و ارتقای سلامت جامعه در مواجهه با حوادث و بلایا داشته باشند و همچنین نقش اصلی در قالب اجرا و مشاوره به سیاستگذاران و مدیران نظام سلامت داشته باشند.

معرفی خدمات سلامت در بلایا و فوریت‌ها

* خدمات آموزشی

1- آموزش مباحث مختلف مرتبط با سلامت در حوادث و بلایا، به دانشجویان و دانش آموختگان رشته‌های مختلف.

2- طراحی، تدوین و ارزیابی برنامه آموزشی مرتبط با سلامت در حوادث و بلایا، به عموم جامعه

3- مشارکت در تولید و انتشار دانش در مراحل مختلف چرخه مدیریت و کاهش خطر بلایا، تقویت آمادگی، پاسخ، بازیابی و کاهش آسیب مخاطرات طبیعی ، انسان ساخت و کمپلکس در بخش سلامت از طریق طراحی، اجرا و انتشار نتایج پژوهش‌های کاربردی و پایه در زمینه‌های پیشگفت.

* خدمات پژوهشی

1- همکاری در اجرای طرح‌های ملی و سازمانی با هدف کاهش خطر حوادث و بلایا در حیطه‌های صنعتی، خدماتی، آموزشی، مراقبتی و درمانی

2- انجام پژوهش‌های مبتنی بر نیازهای جامعه و سازمان‌های اجرایی در راستای حل مشکلات مدیران و تصمیم‌گیران

* خدمات مشاوره

1- مشارکت و مشاوره در سیاستگذاری‌های سلامت مرتبط با حوادث و بلایا

2- مشاوره در مراحل مختلف طرح‌های تحقیقاتی مرتبط با موضوع مدیریت سلامت در حوادث و بلایا

3- کمک به مدیریت و مشاوره در تصمیم سازی‌های مرتبط با حوادث و بلایا در سطوح فراسازمانی و فراملی

* خدمات اجرایی

1- مدیریت کاهش آسیب، آمادگی، پاسخ و بازسازی در حوادث و بلایا در ( تمام سطوح) در نظام سلامت

2- طراحی و مدیریت برنامه‌های سلامت در حوادث و بلایا

3- اجرای پروژه‌های مختلف توسعه و بهبود مدیریت حوادث و بلایا در سازمان‌های مرتبط با توجه به ماهیت بین رشته‌ای آن

 

توانمندی های اعضای هیئت علمی گروه سلامت در حوادث و بلایا

توانمندی های دکتر کتایون جهانگیری

توانمندی های دکتر زهره قمیان

توانمندی های دکتر ساناز سهرابی زاده

توانمندی های دکتر مهدی صفری

 

 

×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست