تاریخچه گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت و ایمنی شهید بهشتی
تاسیس گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1386 و با تصویب شورای دانشگاه صورت گرفت. به استناد رای صادره در یکصد و هشتاد و دومین جلسه مورخ 4/7/1386 شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور با پذیرش دانشجوی دکترای تخصصی (PhD)در این گروه موافقت به عمل آمد. در بهمن ماه همان سال اولین گروه دانشجویان دکترای این رشته در گروه شروع به تحصیل نمودند. آموزش این دانشجویان در قالب برنامه آموزشی تدوین شده دستیاری صورت گرفت و درآموزش دوره بعد برنامه ها تغییر و طبق برنامه آموزش جدید (PhD)ادامه یافت. پس از آن گروه اپیدمیولوژی هر سال، 2 تا 4 نفر دانشجوی دکترای تخصصی پذیرش می کند. در مقطع کارشناسی ارشد نیز اولین گروه دانشجویان اپیدمیولوژی در مهر ماه 1387 آغاز به تحصیل نمودند و هر سال نیز 4 تا 5، دانشجوی جدید جذب می شوند.
سیاست و هدف اصلی گروه، تربیت نیروی متخصص و کارآمد با توانایی علمی در حیطه ی اپیدمیولوژی بالینی براساس نیازهای جامعه در حوزه سلامت با محوریت پیشگیری می باشد، که در سال اخیر اهداف این گروه به سمت مداخلات بالینی سوق یافته است. گروه اپیدمیولوژی از گروه های با سابقه و تاثیر گذار در دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. بهره مندی از استادان توانمند، فارغ التحصیلان کارآمد و تاثیرگذاری در زمینههای مختلف مرتبط با حوزه بالینی و سلامت در کشور، از ویژگی های گروه اپیدمیولوژی این دانشکده می باشد. همچنین حضور اساتید متخصص آمار زیستی که باعث تقویت دانش اپیدمیولوژی و ارتقا سطح علمی گروه می شود از نقاط قوت این گروه آموزشی می باشد.
**************************
اعضای هیات علمی موسس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت و ایمنی شهید بهشتی
* جناب آقای دکتر حمید سوری
* جناب آقای دکتر یدالله محرابی
* جناب آقای دکترعلی ناصر معدلی
* جناب آقای دکتر محمد موحدی
* سرکار خانم دکتر پروین یاوری
* جناب آقای دکتر علیرضا موسوی جراحی
خداوند سبحان را شکرگزاریم که به ما توفیق داد پذیرای جوانانی با استعداد از میهنمان باشیم که برای کسب دانش و معرفت پا به این مکان مقدس گذاشته اند. گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بهره مندی از کادری ورزیده در آموزش این رشته در کشور تلاش می کند و امیدوار است با برقراری فضایی معنوی، توام با سلوک و احترام متقابل، ایامی خاطره انگیز برای دانشجویان گرامی فراهم آورد. همکاران گروه بر این باورند که تمامی ما اعم از استاد، دانشجو و کارکنان اداری به منزله اعضای یک خانواده بوده و همگی در تلاش برای تعالی، پویایی و بالندگی علمی و معنوی عزیزان دانشجو گرد هم آمده ایم. رعایت اصول اخلاقی و توجه به ارزش ها را ارج می نهیم و با رکود مقابله می کنیم. در این گروه اصل بر این است که همه ما، هم فرادهنده ایم و هم فراگیرنده، لذا جریان آموزش دو طرفه بوده و هر کس موظف است در توانمندسازی دیگری تلاش نماید. آموزش در این گروه تنها معطوف به گذراندن دروس نظری یا پوشش سرفصل ها نیست. توجه به برنامه های فوق برنامه ای که برای دانشجویان تدارک دیده شده است الزامی است و تمامی اینها تنها به منظور سرآمدی دانش آموختگان این رشته در عرصه ملی و بین المللی تدارک دیده شده است. گروه انتظار دارد که با مشارکت فعال دانشجویان در برنامه ها و نشست های آموزشی پژوهشی در انجام وظایف خود موفق و سربلند باشد.
حضور شما را در کنار خودارج می نهیم و از خداوند متعال ایامی با نشاط توام با موفقیت و پیروزی برایتان آرزومندیم.
تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافری است راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش
مدیرگروه
**************************
رسالت و برنامه های راهبردی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت و ایمنی شهید بهشتی
گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به پشتوانه سابقه درخشان، تکیه به کادر علمی ورزیده و دانشجویان مستعد خود تلاش می کند با به کارگیری علم روز این رشته، تعامل موثر علمی داخلی و بین المللی را تقویت کند.
رسالت، اهداف و برنامه های راهبردی گروه اپیدمیولوژی عبارتند از:
**************************
همکاری گروه با سایر بخش ها
الف) همکاری های دانشکده ای:
* عضویت اساتید آماری و اپیدمیولوژی گروه در کمیته های تخصصی آمار و اپیدمیولوژی
* عضویت اساتید آماری و اپیدمیولوژی گروه در هیات بورد تخصصی گروه های آمار و اپیدمیولوژی
* داوری پایاننامههای دوره دکترای تخصصی آمار دانشگاه تربیت مدرس
* داوری پروژه های تحقیقاتی و پایان نامه ها در دانشگاه های علوم پزشکی تبریز، کرمان، ایران، تهران و ....
* همکاری با سایر گروهای آموزشی دانشکده بهداشت و امینی
ü همکاری با سایر گروههای آموزشی سایر دانشکده های علوم پایه و پیراپزشکی، دندانپزشکی، پزشکی و ...
ü همکاری با انجمن متخصصین اپیدمیولوژی ایران
ب)همکاری های پژوهشی با مراکز پژوهشی و مراکز تحقیقاتی و توسعه بالینی بیمارستانها
* همکاری با مراکز تحقیقات بیماریهای کودکان دانشکده پزشکی، پژوهشکده چشم و علوم بینایی دانشگاه، پژوهشکده گوارش، کبد و تغذیه کودکان و معرفی دانشجویان مقطع PhD جهت کارهای تحقیقاتی و مشاوره های اپیدمیولوژی
* معرفی دانشجویان مقطع PhD به مراکز تحقیقات و توسعه بالینی 9 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه و ایجاد فضای همکاری با بیمارستانها در زمینه پژوهش و مشاوره های اپیدمیولوژی و آماری
ج)همکاری با سازمان جهانی بهداشت (WHO)
* ارزیابی نظام اطلاعات سلامت (HIS) در ایران
* تدوین برنامه استراتژیک برای نظام اطلاعات سلامت (HIS) در ایران
* مشاور سازمان بهداشت جهانی در زمینه پیشگیری از مصدومیت ها
* ارزیابی نظام مراقبت سل
* اجرای طرح های ملی مرتبط با همه گیری کووید -19
د)همکاری با معاونت های بهداشت، درمان و سایر ارگانهای داخلی
* اجرای پروژه های پیشنهاد شده از طرف معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص عفونتهای بیمارستانی، بررسی دلایل افزایش ابتلای بیشتر پرستاران به بیماری کووید-19 و بررسی میزان بروز و شیوع عوارض طولانی مدت کووید-19
* همکاری با نیماد، سازمان نظام پزشکی، معاونت تحقیقات وزارت بهدشت و معاونت ....
ه) همکاری با امور بین الملل دانشگاه و دانشکده
* آموزش دانشجویان خارجی از کشورعراق در دوره Ph.D اپیدمیولوژی
* همکاری در آموزش دوره های آموزشی کوتاه مدت پیشنهاد شده از طرف واحد بین الملل دانشکده بهداشت و ایمنی
* همکاری در آموزش دروس مرتبط جهت دانشجویان خارجی سایر دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی(دانشکده دندانپزشکی و...)