عضو هیئت علمی دانشگاه فرصتی را برای معرفی توانمندی های علمی کشور در سطح بین الملل ایجاد کرد
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که به تازگی به عنوان رئیس کمیته علمی کرسی جهانی آموزش و سلامت یونسکو منصوب شده است، در مورد تاثیر این انتصاب در فرصت سازی برای معرفی توانمندی های علمی کشور گفت: قطعا چنین فرصت هایی باعث معرفی واقعی توانمندی های علمی کشور و دانشگاه در سطح بین الملل می شود.
دکتر نسترن کشاورز محمدی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دراین باره اظهار کرد: یونسکو کرسی های متفاوتی با موضوعات مختلف دارد و با توجه به افزایش توجه جهانی به ارتباط سلامت با سایر ابعاد جامعه و نیز اهمیت اموزش و سلامت کودکان و نوجوانان در مهرماه ۹۷ اقدام به راه اندازی کرسی آموزش و سلامت کرد.
رئیس کمیته علمی کرسی آموزش و سلامت سازمان یونسکو درباره تاریخچه و ساختار فعالیت این کرسی توضیح داد: مطالعات و تحقیقات لازم برای راه اندازی این کرسی از حدود دو سال پیش آغاز شد.
وی با بیان اینکه دبیرخانه مرکزی این کرسی در پاریس قرار دارد، افزود: ساختار این کرسی شامل رییس کرسی ، کمیته علمی ، دبیر علمی و یک شبکه جهانی از متخصصین ارتقای سلامت و آموزش است.
دکتر کشاورز با اشاره به دعوت یونسکو از وی برای شرکت در افتتاحیه این کرسی، ادامه داد: افتتاحیه رسمی این کرسی مهرماه در پاریس با حضور مدیران ساز مان های بین المللی چون سازمان جهانی بهداشت، یونسکو و متخصصان برگزار شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره نقش خود در این کمیته اظهار کرد: در ابتدا از خرداد ۱۳۹۷به عنوان عضو کمیته علمی با این کرسی شروع به همکاری کردم و به همراه متخصصانی از بیش از ۱۰کشور نقشه راه کرسی را طی جلسات حضوری در پاریس و نیز کنفرانس های انلاین تدوین کردیم.
وی یادآورشد: یک سال بعد ، در خرداد ماه ۱۳۹۸رسما و در طی نشست کاری سوم ، به پیشنهاد رییس کرسی و تایید کمیته علمی به سمت ریاست کمیته علمی این کرسی مشترکا به همراه متخصص دیگری از دانمارک منصوب شدم.
دکتر کشاورز در پاسخ به سوال چگونگی انتخاب وی توسط یونسکو برای این مسئولیت گفت: ملاک انتخاب رییس و اعضای کمیته علمی سابقه علمی و تجربه ملی و بین المللی در زمینه ارتقای سلامت از جمله در مدارس است و طبیعتا رییس کمیته علمی باید بیشترین اشراف علمی را در این زمینه داشته باشد.
وی در ادامه افزود: کتابی به زبان انگیسی در مورد ارتقای سلامت در مدارس با رویکرد سیستم های پیچیده توسط انتشارات لمبرت منتشر شده است که در سایت آمازون قابل تهیه است.
دکتر کشاورز همچنین به سابقه فعالیت های علمی بین المللی مشترک، حضور در مجامع تخصصی بین المللی، عضویت در کار گروه های جهانی و چاپ مقالات در نشریات معتبر انگیسی به عنوان عوامل موثر در شناخته شدن و انتصاب در این جایگاه اشاره کرد.
رئیس کمیته علمی کرسی سلامت و آموزش یونسکو درباره نحوه انتخاب اعضای این کمیته توضیح داد: افراد در کمیته علمی بر اساس سابقه کار علمی از همه قاره ها انتخاب می شوند و کمیته علمی نقش اتاق فکر جهانی این کرسی را عهده دار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد تاثیر این انتصاب در فرصت سازی برای معرفی توانمندی متخصصین سلامت ایران و نیز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: قطعا چنین فرصت هایی باعث معرفی واقعی توانمندی های علمی کشور و دانشگاه در سطح بین الملل می شود.
وی همچنین یادآور شد: چنین اتفاق هایی می تواند باعث تقویت اعتماد به نفس و خود باوری در میان جامعه علمی به خصوص دانشجویان شود.
دکتر کشاورز با اشاره به ظرفیت های علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: این جایگاه می تواند ساز و کار تسهیل ارتباطات علمی دانشگاه با مجامع بین المللی را فراهم کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر نسترن کشاورز محمدی با بیش از دو دهه فعالیت در حوزه علوم سلامت، دانشیار ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است و دکترای ارتقای سلامت خود را از کشور استرالیا دریافت کرده است.
وی سوابقی چون کار درمقر سازمان جهانی بهداشت در ژنو، مشاور سازمان جهانی بهداشت در زمینه های بهداشت مدارس، ارتقای سلامت، مداخلات اجتماع محور و نیز انجام چندین تحقیق ملی به سفارش سازمان جهانی بهداشت را نیز در کارنامه کاری خود دارد و در حال حاضر معاونت سردبیری مجله بین المللی ارتقای سلامت را نیز بر عهده دارد.
از دیگر مسئولیت های وی در سطح ملی می توان به مسئولیت هایی همچون مشاور اداره کل آموزش بهداشت وزارت بهداشت، مشاور مولفه های اجتماعی سلامت وزارت بهداشت، دبیر کارگروه سلامت امور بانوان ریاست جمهوری ، دبیر جشنواره ملی مسولیت پذیری اجتماعی برای سلامت و نیز پیشنهاد دهنده و مسئول کمیته تدوین اولین سرفصل دکتری ارتقای سلامت اشاره کرد.