• تاریخ انتشار : 1400/07/04 - 12:47
  • بازدید : 57
  • تعداد بازدیدکننده : 53
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گفت و گو با آقای دکتر رفیعی به بهانه روز جهانی بهداشت محیط

بهداشت محیط

 

آقای دکتر محمد رفیعی استادیار محترم گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت و ایمنی ضمن عرض تبریک به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، یاد و خاطره اساتید پیشکسوت بهداشت محیط که متاسفانه در سال گذشته ایشان را از  دست داده ایم  گرامی داشتند به خصوص آقای دکتر غیاث الدین استاد برجسته بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران که در هفته اخیر متاسفانه شاهد فقدان ایشان بوده ایم.

آقای دکتر رفیعی گفتند: "ما در طی دهه اخیر شاهد افزایش آگاهی مردم نسبت به مسائل زیست محیطی بوده ایم و این نشانه تاثیر حضور خادمین مردم در حوزه بهداشت محیط است که خود باعث افزایش کیفیت زندگی گردیده است. انسان ها و جوامع در راستای افزایش سطح رفاه خود و صنعتی شدن خواسته و ناخواسته منجر به آلودگی محیط زیست شده اند  و محیط زیست ما هر روز آلوده و آلوده تر می شود و متاسفانه در کشورهای در حال توسعه این موضوع بسیار پررنگ تر است. "

دکتر رفیعی سپس به بیان وظیفه بهداشت محیط در حوزه محیط زیست پرداختند. ایشان بهداشت محیط را پلی بین محیط زیست و سلامت و رفاه انسان ها دانستند. سپس گفتند:"کیفیت زندگی ما تحت تاثیر کیفیت محیط زیست بوده و ایفای نقش بهداشت محیط در این خصوص کاملا رویت می شود. ما در دو بعد پیشگیری از آلودگی محیط زیست و در سمت مقابل به حداقل رساندن آسیب دیدن انسان ها در مقابل اثرات زیست محیطی ایفای نقش می کنیم. مسلما دیدن روخانه های خشک، برکه های راکد و آلوده، تجمع زباله، تخلیه فاضلاب ها، آتش سوزی جنگل ها و ... برای همه بسیار ناخوشایند است."

این متخصص حوزه بهداشت محیط اذعان کردند:"مهندسین بهداشت محیط در دو بعد استراتژیک و تاکتیک می توانند نقش آفرینی کنند. بعد استراتژیک در مسئله سیاست گذاری های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... می باشد اما این سیاست ها مادامی که تاکتیک به کمک آن نیاید عملی نیست  و اینجا نقش بهداشت محیط پررنگ تر می شود. اقداماتی چون طراحی و اجرای تصفیه خانه ها، ابزارهای کنترل آلودگی هوا، مدیریت پسماند و ... از جمله این موارد می باشد."

وی درخصوص تصفیه فاضلاب و با توجه به اثرات بسیار مخرب زیست محیطی آن، نقش مهندسین بهداشت محیط را در به حداقل رساندن تولید فاضلاب، جمع آوری کامل آن، تضفیه و نهایتا استفاده مجدد از پساب حاصل را بسیار ضروری دانستند. و گفتند"در سال های نه چندان دور عمده تصفیه بر مبنای حذف مواد آلی بود ولی با توجه به مسائل زیست محیطی، از یک تا دو دهه قبل تمرکز بر تصفیه فضلاب پیشرفته فاضلاب است و برای این مهم نیاز به داشتن دانش کافی در حوزه بیولوژیک و شیمیایی است. فرق مهم حوزه مهندسی بهداشت محیط با سایر حوزه های مهندسی این است که علاوه بر اینکه بایستی با درس هایی چون استاتیک، ریاضی، مقاوت مصالح و ...  به صورت کامل آشنا باشند در سایر حوزه های علوم بیولوژی و علوم شیمیایی نیز باید تبحر و تخصص لازم را داشته باشند."

ایشان صبحت های خود را با آروزی سال بهداشت محیطی بسیار بهتر و پربارتر به پایان رساندند.

 

لینک فیلم مصاحبه با جناب آقای دکتر رفیعی:

 https://www.instagram.com/tv/CURht-to7VV/?utm_medium=copy_link

 

  • گروه خبری : اخبار
  • گروه خبری : 108469
کلمات کلیدی
×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست