• تاریخ انتشار : 1399/07/12 - 08:01
  • بازدید : 306
  • تعداد بازدیدکننده : 22
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نقاهتگاه های بیماران مبتلا به کووید 19

وبینار علمی راه اندازی

  

وبینار علمی راه اندازی نقاهتگاه های بیماران مبتلا به کووید 19 در دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز چهارشنبه 9 مهرماه برگزار شد.

در این سمینار مجازی که توسط دپارتمان سلامت در بلایا و فوریتها برگزار گردید، مباحثی همچون تاریخچه همه گیری ها در جهان، تاریخچه همه گیری ها در ایران، وضعیت کووید 19 در ایران و جهان، تاریخچه استفاده از نقاهتگاه ها ، کاربردهای نقاهتگاه ها در کووید 19، ارزیابی خطر نقاهتگاه و ارائه گزارش کارورزی/بازدید و ارزیابی خطر نقاهتگاه ایران مال ارائه گردید .

این سمینار با ارائه خانم آرزو دهقانی، دانشجوی دکترای سلامت در بلایا و فوریتها و با همراهی اساتید راهنما سرکار خانم دکتر قمیان و جناب آقای دکتر خراسانی، برگزار شد.

خانم دهقانی با اشاره به این نکته که همه گیری ها در جهان  و ایران بارها اتفاق افتاده است و با تعداد بیمار و فوتی بسیار همراه بوده است، متذکر شد: آمار بروز بیماری کووید 19 در ایران(در زمان گزارش)حاکی از آن است که تعداد 449960 نفر به بیماری کرونا مبتلا شده و متاسفانه 25779 نفر فوت کرده اند و رتبه ایران بر اساس تعداد ابتلا در جایگاه 13ام قرار دارد.

وی ادامه داد با توجه به تعداد بالای بیماران، از تاریخ 29 اسفندماه 300 نقاهتگاه با ظرفیت 27000 تخت در کشور راه اندازی گردید. با توجه به هدف و کاربری نقاهتگاه به عنوان واحدی دارای تخت، تسهیلات و خدمات عمومی لازم جهت اسكان و استراحت بیمارانی است كه برای ادامه روند درمان دیگر نیازی به ماندن در بیمارستان نداشته و  و نیازمند دریافت خدمات بینابینی هستند. اغلب از نقاهتگاه ها در جریان همه گیری ها، بلایای طبیعی با مصدومان بسیار بالا استفاده می شود،که ساخت سریع در مقیاس گسترده و هزینه کم از ویژگی های اصلی نقاهتگاه است.

این دانشجوی دکترای سلامت در بلایا و فوریتها در ادامه تشریح کرد که قرنطینه، تریاژ، خدمات پزشکی اولیه و بینابینی، ارزیابی و نظارت مکرر و ارائه خدمات اجتماعی از کارکردهای اصلی نقاهتگاه است و برای بستری و ارائه خدمات بیماران مبتلا به کووید 19 دستورالعمل هایی از سوی وزارت بهداشت تدوین و ابلاغ شده است. برای مدیریت بیماران کووید در سراسر دنیا از نقاهتگاه ها استفاده شده است و در کشور ما نیز از فضاهای عمومی همچون فروشگاه، استادیوم ورزشی سرپوشیده، بیمارستان صحرایی، سوله مدیریت بحران، سوله شهرداری، کلاس های آموزشی دانشگاه، مهمانسرا و هتل و ... برای فضای نقاهتگاهی استفاده گردید.

دهقانی در ادامه با تشریح طرح تحقیقاتی طراحی و اعتبارسنجی ابزار ارزیابی خطر نقاهتگاه ها گفت: این ابزار مشتمل بر 203 گویه مبتنی بر مرور متون، مصاحبه کیفی و بازدید از نقاهتگاه، در سه محور احتمال وقوع بلایا و حوادث، ایمنی غیرسازه ای و ایمنی عملکردی طراحی و تست شده است که امید است در بازنگری فرایندها و دستورالعمل های فعالیت نقاهتگاه و راه اندازی احتمالی و مجدد این مراکز "ابزار ارزیابی خطر نقاهتگاه" مورد استفاده قرار گیرد.

 

  • گروه خبری : اخبار
  • گروه خبری : 97041
کلمات کلیدی
×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست