• تاریخ انتشار : 1398/08/02 - 09:51
  • بازدید : 1004
  • تعداد بازدیدکننده : 27
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

ضرورت حضور اپیدمیولوژیست بالینی در بیمارستان ها

دکتر زالی حضور اپیدمیولوژیست بالینی در بیمارستان ها

دکتر زالی حضور اپیدمیولوژیست بالینی در بیمارستان ها را یک ضرورت برشمرد که در حفاظت و امینت کارکنان درمانی و بهداشتی بعنوان گروههای آسیب پذیر و همچنین کنترل عفونت های بیمارستانی و... نقش مهم و عملیاتی دارند. همچنین اظهار امیدواری کرد با کمک انجمن علمی اپیدمیولوژی و همکاران گروه به زودی شاهد ردپای اپیدمیولوژیست ها در بیمارستانها باشیم.

 وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طراحی کارگاههای کوتاه مدت حرفه ای میدانی توسط انجمن اپیدمیولوژی  در سطح ملی، آمادگی دانشگاه را برای پایلوت  شدن و نهادینه کردن این امر اعلام کرد.

 

رییس دانشگاه به غربت اپیدمیولوژی در سالهای اخیر اشاره کرد و خواستار همکاری انجمن اپیدمیولوژی و دانشگاهها، و استفاده از ظرفیت اساتید و متخصصان این رشته که در جایگاهها و مناصب کلیدی نظام سلامت حضور دارند، در راستای این غربت زدایی شد.

 دکتر زالی با بیان این مطلب که گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی امروزه به حدی از استغنا رسیده است پیشنهاد اجرای دوره های پسا دکترای اپیدمیولوژی را ارایه کرد.

استقرار اپیدمیولوژیست بالینی در بیمارستانهای جنرال به ویژه دارای بخشهای عفونی، انعقاد تفاهم نامه های همکاری های علمی و عملیاتی بین دانشگاه و انجمن برای استفاده از ظرفیتهای طرفین، ایجاد یک مرکز تعالی توسعه سلامت پایدار در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از دیگر پیشنهادات ریاست دانشگاه دراین کنگره بود.

 دکتر زالی با اشاره به گستره جمعیتی بیش از ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و ناهمگونی اقشار و اقلیمی آنها؛ خاطرنشان کرد بانک اطلاعات و داده های بزرگی در اختیار داریم که گروه اپیدمیولوژی با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه می توانند نسبت به طراحی پروژه هایی برای بررسی و مداخله به منظور ارتقای شاخصهای توسعه پایدار در کشور اقدام کنند.

 وی در سخنان خود ضمن تقدیر از تمامی دست اندرکاران برگزاری این کنگره؛ دکتر محمد اسماعیل اکبری را از پزشکان مبرزی برشمرد که با ایجاد پل های ارتباطی مناسب در مجموعه علوم پایه و بالینی نقش بزرگی را در ترجمه علوم و ارتقای علمی ایجاد کرده است و اظهار امیدواری کرد که با نگاه عمیق وی به گروه اپیدمیولوژی سرمنشا اتقافات فاخر در زمینه های پیشگیری، ترویج ، تعالی و ارتقای حوزه سلامت باشیم.

دکتر محمداسماعیل اکبری مشاور عالی وزیر بهداشت نیز در این مراسم اپیدمیولوژی را جزو علوم پایه و مبنایی برشمرد که علم را به یقین علمی تبدیل می کند و در علوم پایه، بالینی و مدیریتی کاربرد دارد.

وی با اشاره به اهمیت و کاربرد این رشته در حوزه سلامت به تبیین نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده در حوزه سرطان، فشارخون و ... با استفاده از اپیدمیولوژی پرداخت.

مشاور عالی وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: اپیدمیولوژی جزو علوم پایه و اساسی است که توانایی هدایت و راهنمایی بشر را داراست و این امر نه فقط در زمینه  سلامت و بیماری بلکه در خصوص رفتارهای اجتماعی نیز صادق است.

این استاد پیشکسوت دانشگاه در خاتمه بر لزوم همکاری، مشارکت و تعامل اپیدمیولوژیست ها با سایر رشته های گروه پزشکی  در راستای ارتقای سلامت جامعه و پیشگیری از بیماری ها تاکید کرد.

دکتر حمید سوری رییس کنگره نیز در این مراسم با اشاره به تاریخچه تشکیل گروه اپیدمیولوژی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خاطرنشان کرد بسیاری از دانش آموختگان اپیدمیولوژی این دانشگاه در اکثر مناطق کشور و در پستهای و جایگاههای مهم و دانشگاههای مختلف مشغول انجام وظیفه هستند.

 وی نقش اپیدمیولوژیستها  را در ارتقای سلامت جامعه ، سیاستگزاریها و پیشگیری از بیماریهای واگیر و غیرواگیر بسیار مهم و اساسی برشمرد و توانمند سازی، بهره گیری از آخرین یافته های علمی و به روز کردن دانش را برای پاسخگویی به نیازهای اساسی جامعه لازم دانست.

 این استاد دانشگاه تصمیم گیری و سیاستگزاری در حوزه سلامت را فرایند بسیار دشواری برشمرد و با اشاره به نقش موثر اپیدمیولوژیستها در این زمینه و در راستای توسعه پایدار افزود: حضور این همکاران در هر جایگاهی معنادار بوده و منجر به ایجاد تغییر و تحول شده است.

 وی اپیدمیولوژی  را یک رشته پویا  دانست و گفت: باید فضاهای کاری و تفکری خود را توسعه دهیم و این پویایی در این مسیر به ما کمک می کند

 این استاد دانشگاه با ذکر این مطلب که اپیدمیولوژیست ها در فیلد و جامعه کار می کنند نه در یک اتاق، به تعاملات صورت گرفته با پلیس راهور ناجا اشاره کرد که منجر به کاهش میزان کشته های سوانح و حوادث ترافیکی (از ۲۸۰۰۰ کشته در سال به حدود ۱۷۰۰۰) شده است.

دکتر سوری در خاتمه به برخی از برنامه های آتی گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد که استفاده از آنکال اپیدمیولوژیستها در مناطق تحت پوشش دانشگاه، حضور اپیدمیولوژیستها در بیمارستانها، حضور اپیدمیولوژیستها در کمیته ها و شوراهای مختلف (کمتیه اخلاق، کمتیه های پژوهشی) برخی از این برنامه ها بود.

از دیگر بخش های کنگره برگزاری کارگاه حاشیه ای آموزشی و اجرای پنل های تخصصی این حوزه می باشد.

نهمین کنگره اپیدمیولوژی ایران با حضور جمعی از مسوولان، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاههای سراسر کشور و صاحبنظران این حوزه صبح سه شنبه ۳۰ مهرماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی آغاز به کار کرد و تا دوم آبان ماه ادامه داشت.

 

  • گروه خبری : اخبار
  • گروه خبری : 84387
کلمات کلیدی
×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست