• تاریخ انتشار : 1402/02/12 - 14:15
  • بازدید : 36
  • تعداد بازدیدکننده : 35
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بررسی نتیجه طرح پژوهشی خاتمه یافته

در خصوص رویکرد ترجمان دانش و کاربردی کردن نتایج حاصل از تحقیقات، در نشست تخصصی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار با عنوان" تجارب پیشرو تا محیط کار بهداشتی و ایمن"  که روز دوشنبه 11 اردیبهشت ماه 1402، به مناسبت روز جهانی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار توسط گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار در دانشکده بهداشت و ایمنی برگزار گردید، اخبار نتایج پژوهشی طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته در سال 1401 و 1402 گروه بهداشت حرفه ای و ایمنی کار مطرح و یافته های کلیدی آنها متناسب با نیاز ذینفعان اطلاع رسانی گردید:

 

طرح تحقیقاتی «ارائه مدلی پویا برای برآورد اثر جنبه‌های روانی صدا بر عملکرد ذهنی انسان با استفاده از شبکه‌ عصبی مصنوعی » با کد پژوهان 25094

مجری و همکاران: دکتر مصطفی پویاکیان، دکتر محمدجواد جعفری، زهرا محمدی رارانی، دکتر علی خوانین، دکتر امیرسالار جعفرپیشه

«مدل شبکه عصبی پویا، می تواند عملکرد ذهنی افراد را بخوبی پیش‌بینی کرده و خروجی آن با عملکرد واقعی سازگار است.»

در توضیح مطلب این خبر: جنبه‌های روانی صدا با درک آزاردهندگی ذهنی مرتبط هستند. در این مطالعه تاثیر تیزی و بلندی صدا بر انواع توجه و ارایه یک مدل پویای عملکرد ذهنی در طول زمان های مختلف بررسی شد. ابتدا 8 سیگنال صوتی با ترازهای مختلف بلندی و تیزی تولید گشت. سپس 64 نفر مرد یک بار در شرایط عدم مواجهه با صدا و بار دیگر در مواجهه با یکی از اصوات تولید شده، آزمون IVA را انجام دادند و همزمان امواج مغزی ثبت گردید. در پایان نیز پرسشنامه ناساتی ال ایکس توسط آزمودنی تکمیل گردید. در نهایت 9 شاخص مغزی توجه، 5 نوع توجه و نتایج قضاوت ذهنی افراد مورد بررسی قرار گرفت. همچنین یک مدل پویای عملکرد ذهنی توسط شاخص های مغزی و زمان واکنش ارائه شد. نتایج نشان داد که مواجهه با سطوح مختلف بلندی و تیزی سبب کاهش انواع توجه و افزایش مقیاس های بارکارذهنی شد. بیشترین تغییرات در مواجهه با بلندی 65 و 75 فون و تیزی 23/1 و 29/3 آکوم بود. به جز دو شاخص AGR و RBP سایر شاخص های مغزی در مواجهه با اصوات تولید شده افزایش یافتند. نتایج برازش مدل نیز نشان داد که مدل قادر است زمان واکنش فرد در مراحل زمانی آینده را با ضریب تبیین ۵۸/۹۳% پیش بینی نماید. مواجهه با اصوات در بلندی ۶۵ و ۷۵ فون و تیزی ۲۳/۱ و ۲۹/۳ آکوم سبب بیشترین اختلال در توجه و عملکرد ذهنی افراد می‌شود. مدل شبکه عصبی پویا، عملکرد ذهنی افراد را بخوبی پیش‌بینی کرده و خروجی آن با عملکرد واقعی سازگار است.

  • گروه خبری : اخبار
  • گروه خبری : 126545
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست