• تاریخ انتشار : 1398/08/01 - 14:37
  • بازدید : 916
  • تعداد بازدیدکننده : 20
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

آیین افتتاحیه نهمین کنگره اپیدمیولوژی ایران در دانشکده بهداشت و ایمنی

نهمین کنگره اپیدمیولوژی ایران

نهمین کنگره اپیدمیولوژی ایران در تالار شهید رحیمی دانشکده بهداشت و ایمنی روز سه شنبه 30 مهرماه آغاز و تا 2 آبان ماه 98 ادامه خواهد داشت.

افتتاحیه این مراسم با حضور دکتر محمد اسماعیل اکبری مشاور عالی وزیر بهداشت، دکتر کوروش هلاکویی دبیر انجمن اپیدمیولوژی ایران، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر افشین زرقی معاون پژوهشی دانشگاه، دکتر اکبر اسلامی رییس دانشکده بهداشت و ایمنی، دکتر یداله محرابی معاون پژوهشی دانشکده و سایر اساتید و دانشجویان حوزه اپیدمیولوژی انجام شد.

در اولین از برگزاری کنگره رییس دانشکده بهداشت و ایمنی ضمن خوشامد گویی گفت جایگاه اپیدمیولوژی به عنوان یکی از ستون های اصلی و مهم حوزه بهداشت عمومی بر هیچ کس پوشیده نیست و این رشته به عنوان علمی مدون و نو در سال های اخیر در کمک به بهداشت عمومی باعث شده سیاستگذاران این حوزه با استفاده از تحقیقات و یافته های اساتید اپیدمیولوژی در امر پیشگیری از بیماری ها خدمات شایانی انجام دهند.

وی افزود یکی از دغدغه هایی که در سال های اخیر با آن روبرو هستیم مسایل و مشکلات حوزه محیط زیست است. حدود دو سوم از مرگ و میر های جهان را می توان با محیط زیست سالم پیشگیری نمود و یافته های پژوهشگران حوزه سلامت نشان می دهد با حفظ سلامت محیط زیست می شود از مرگ میلیون ها انسان جلوگیری کرد.

در ادامه دکتر هلاکویی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های کنگره های پیشین بیان داشت یکی از وظایف اپیدمیولوژیست ها این است که نیازهای  سلامتی اقشار مختلف را مشخص کنند. این رشته برای توسعه سلامت و مداخلاتی که در ارتباط با سلامت مردم انجام می شود کارکرد دارد.

 وی سازمانهای مختلفی را در امر سلامت جامعه دخیل دانست که وزارت بهداشت یکی از آنها ست و با اشاره به این که امروزه در مواقعی که مشکلات مردم زیست محیطی است باید توسط سازمانهای مربوطه از جمله شهرداریها  نیازهای مردم رفع شود. و در این راستا سازمانهای مختلف همکاری داشته باشند.

دکتر هلاکویی در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری نهمین کنگره اپیدمیولوژی اظهار امیدواری کرد که نتایج حاصل از این گردهمایی علمی منجر به غنای علمی رشته اپیدمیولوژی شده و در راستای ارتقای سلامت مردم و جامعه بهره برداری شود.

دکتر زالی در افتتاحیه این مراسم اپیدمیولوژی را یک علم  دارای دگردیسی برشمرد و افزود: نگاهی که امروز از سیمای اپیدمیولوژی در ذهنها متبادر می شود با گذشته متفاوت است. امروز این علم یک ابزار کاربردی علمی است که با یک نقب بین وجهی و بین گروهی باعث ایجاد تعامل فرامرزی و فراعلمی در مجموعه گروههای پزشکی می شود.

  وی مهمترین کاربست مصادیق اپیدمیولوژی را در حوزه جمعیت  وهمه گیرشناختی عنوان کرد و گفت: در حوزه سلامت کشور با چالشهای جدیدی روبرو هستیم که با دگردیسی اتفاق افتاده از نظر مبانی نظری شناختی و عملکردهای نوین اپیدمیولوژی همخوانی دارد.

به گفته دکتر زالی؛ سالمندتر شدن جامعه، تغییر الگوی زندگی، حوادث ترافیکی، آلودگی هوا، تغییرسیمای بیماریهای واگیر، صنعتی شدن جامعه، رشد شتابان شهرنشینی، توسعه تورم، فقر، حاشیه نشینی شهرها  و... از جمله مباحث جدی در جامعه به شمار می آید که طراحی هر گونه راهکار و راه حل برای آنها بدون نگاه عمیق و عالمانه اپیدمیولوژیست، غیرممکن است  و ابتر خواهد ماند.

وی با اشاره به جایگاه ممتاز اپیدمیولوژیستها در حوزه سلامت کشور خاطرنشان کرد: دانش اپیدمیولوژی امروز نسبت به دهه های پیش تغییرات مهمی پیدا کرده و قسمت های نوینی نظیر اپیدمیولوژی مولکولی، اپیدمیولوژی ژنتیکی، اپیدمیولوژی فضایی و... در آن ایجاد شده است که کاربردهای عملیاتی بسیاری در حوزه سلامت دارند.

دکتر زالی با اشاره به گسترش  HIVدر دنیا، ردیابی این بیماری را یکی از مجهولات بشری دانست که اپیدمیولوژی مولکولی در این زمینه می تواند نقش مهم، کاربردی و عملیاتی داشته باشد .

 وی با اشاره به مباحث گسترده مطرح شده در این رشته خاطرنشان کرد: با توجه به این که دانش اپیدمیولوژی در حال تکثیر و  رو به تزاید است، نباید به شرایط موجود بسنده کرد و متناسب با رشد شتابان اپیدمیولوژی در عرصه جهانی ما نیز باید به جلو گام برداریم.

 رییس دانشگاه بحث توسعه پایدار را یک دغدغه اصلی جهانی برشمرد و افزود: امروز توسعه پایدار یک نگرانی عمومی جهانی است. در سال ۲۰۱۵  که فرایند جهان شمول اهداف هزاره سوم به پایان رسید، سازمان بهداشت جهانی از طراحی برنامه ها با رویکردی آینده نگر و نگاهی بلندپروازانه خبر داد و پیش بینی کرد که تا سال ۲۰۳۰ شاهد تعالی و نمو این برنامه های جهان شمول خواهیم بود و این پروژه در دنیا به خوبی پیش می رود.

وی در ادامه افزود: توسعه پایدار یک نگاه اخلاق مدار، انسان محور، فرهنگی به توسعه بشری است، نگاهی برای صیانت از آیندگان است. پایداری به مفهوم استفاده از طبیعت و محیط زیست نیست بلکه استفاده اخلاقی از سرمایه هایی است که در اختیار بشر قرار گرفته است. پس از صنعتی تر شدن جوامع بسیاری از مواهب و اکوسیستم موجود مورد آماج و استفاده بیرحمانه بشر قرار گرفت و توسعه پایدار نگاهی متعالی به این مجموعه دارد که نقش همکاران اپیدمیولوژیست در زمینه طراحی و برنامه ریزی برای توسعه پایدار بسیار مهم است.

 رییس دانشگاه  با اشاره به جایگاه کشور درعرصه جهانی از نظر شاخص های توسعه پایدار خاطرنشان کرد: از نظر بسیاری از شاخصهای توسعه پایدار با تلاشهای نظام سلامت و سیستم بهداشتی درمانی کشور در وضعیت خوبی قرار داریم و براساس آخرین ارزیابی صورت گرفته رتبه ما از ۱۰۴ به ۶۹ ارتقا یافته است.

 دکتر زالی با اشاره به رتبه کشور از نظر برخی شاخصهای توسعه پایدار گفت: از نظر برخی شاخصها نظیر واکسیناسیون، آب و فاضلاب و زایمان توسط فرد ماهر وضعیت عالی و خوبی داریم. این درحالی است که از نظر ریزگردها، حوادث ترافیکی و زایمان در نوجوانی در جایگاه خوبی قرار نداریم و به وضعیت قرمز رسیدیم و این موضوع نیازمند پیگیری دوستان و سیاستگزاری در این خصوص است.

 رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: امروزه بدون دانش عمیق ترکیبی و تلفیقی بین علوم پایه و بالینی در جلوگیری از گسترش بیماریهای بازپدید، نوپدید و...  دچار مشکل خواهیم شد.

 

  • گروه خبری : اخبار
  • گروه خبری : 84362
کلمات کلیدی
×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست