• تاریخ انتشار : 1399/07/27 - 13:10

29 مهرماه، نقش زنان در ترویج منابع معتبر آموزشی و اطلاعات معتبر و پیشگیری از انتشار باورهای غلط درباره پیشگیری و درمان کووید19

همزمان با هفته ملی سلامت بانوان ایران

همزمان با هفته ملی سلامت بانوان ایران و با توجه به نام گذاری 29 مهرماه به عنوان "نقش زنان در ترویج منابع معتبر آموزشی و اطلاعات معتبر و پیشگیری از انتشار باورهای غلط درباره پیشگیری و درمان کووید19" در ادامه به بیان صحبت های خانم دکتر نسترن کشاورز محمدی دانشیار محترم دانشکده بهداشت و ایمنی و متخصص ارتقاء سلامت، در این خصوص می پردازیم.

اهمیت افزایش سطح اطلاعات بهداشتی بانوان

خانم دکتر کشاورز محمدی اظهار داشتند: با توجه به اهمیت بحث پیشگیری در امر درمان دسترسی به دانش و اطلاعات معتبر جهت پیشبرد این هدف بسیار ضروری می باشد. هرچقدر اطلاعات قابل اعتمادتر باشد ما شاهد رفتارهای بهداشتی درست تری از سوی افراد خواهیم بود. لذا سواد بهداشتی به معنای توانایی دسترسی به اطلاعات درست، درک آنها و توانایی تبدیل اطلاعات به رفتار درست بهداشتی، امری ضروری می باشد.  مطالعات نشان می دهد که هرچه افراد سواد بهداشتی بیشتری داشته باشند ابتلای کمتری را شاهد هستیم و در هنگام ابتلا، تشخیص زودتر خواهد بود و پروسه درمان معمولا کوتاه تر و موفقیت آمیزتر می باشد. همچنین هرچه سطح اطلاعات در مورد فرایند تشخیص و درمان بالاتر باشد موفقیت درمان بیشتر است و هزینه درمان چه هزینه اجتماعی و چه هزینه خانوادگی آن کمتر  خواهد بود.  پس در حقیقت نوع برخورد هر فرد با سلامتش به طور جدی به میزان سواد بهداشتی وی بستگی دارد. لذا باید برای شکست کرونا سواد بهداشتی خود و اطرافیان خود رو افزایش دهیم.

ایشان در ادامه افزودند: زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می­دهند و با توجه به نقش حمایتی و مراقبتی آنها و ارتباط بیشتر آنها با فرزندان و والدین، بدیهی است که زنان نقش بسیار مهمی در امر سلامت خانواده ایفا کنند و به همین دلیل افزایش سواد بهداشتی بانوان دارای اهمیت بسیاری می باشد. شواهد بسیاری داریم که در شرایط یکسان اقتصادی  فرزندانی که سطح سواد بهداشتی مادران آنها بالاتر است سطح سلامت بالاتری دارند. لذا در شرایط حاضر با وجود شیوع ویروس کرونا افزایش سطح اطلاعات بهداشتی بانوان بسیار حائز اهمیت است.

این عضو هیئت علمی تصریح کردند: سیستم آموزشی و بهداشتی می­بایستی توجه بیشتری بر روی تهیه و آماده سازی منابع معتبر و قابل درک برای عامه و اطلاع رسانی در مورد چنین منابعی  نماید. اگر زنان ما به اطلاعات معتبر دسترسی داشته باشند می توانند  به میزان موثرتری سطح بهداشتی خود و سایر افراد خانواده را بالا ببرند.

توجه ویژه به زنان و آموزش آنها ضامن پیشبر اهداف نظام سلامت جامعه

نظام سلامت وظیفه آماده سازی اطلاعات معتبر و کاربردی و در اختیار عموم گذاشتن آنها را دارد، در خلا اطلاعات صحیح است که شایعات جای آنها را می گیرد و سبب بروز رفتارهای پرخطر می شود.البته در این خصوص باید ببینیم مردم اطلاعاتشان را از کجا کسب می کنند، سایت وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی یا دیگر صفحات مجازی؟ بنابراین یکی از نکات مهم در این خصوص افزایش سواد رسانه ای افراد این است که بتوانند مجهز به شاخص هایی برای ارزیابی اخبار و اطلاعات دریافتی از لحاظ صحت و سقم باشند و این بخشی است که خیلی به آن توجه نشده و نیاز به توجه ویژه دارد. پس باید اطلاعات معتبر و مناسب در اختیار شبکه های مجازی و مجاری اطلاع رسانی مختلف قرار گیرد و وظیفه ما به عنوان متخصصین این حوزه این است که این اطلاعات را در کانال هایی که بیشترین حضور افراد به خصوص خانم ها را دارد قرار گیرد.

این عضو هیئت علمی در خاتمه با تاکید بر اینکه سلامت عمومی جامعه وابسته به سلامت تک تک افراد آن جامعه است، اظهار کردند: توجه ویژه به زنان و آموزش آنها ضامن پیشبر اهداف نظام سلامت جامعه خواهد بود.