• تاریخ انتشار : 1401/09/26 - 08:07

انتشار کتاب روش های آمار بیزی

انتشار کتاب

کتاب "روش های آمار بیزی" توسط آقایان دکتر محمدرضا مشکانی، استاد محترم دانشگاه شهید بهتشتی و دکتر امیر کاوسی دولانقر استاد محترم دانشکده بهداشت و ایمنی در دو باب و 9 فصل تالیف شده است.

ﺑﺎب اول ﺷﺎﻟﻮده ﮐﻠﯽ اﺳﺘﻨﺒﺎط آﻣﺎري ﺑﯿﺰي و ﺑﺎب دوم ﮐﺎرﺑﺮد اﺳﺘﻨﺒﺎط آﻣﺎري ﺑﯿﺰي را دﻧﺒﺎل ﻣﯽ ﮐﻨﺪ از ﺟﻨﺒﻪ ﻓﺼﻞ ﺑﻨﺪي، ﻓﺼﻞ اول ﺑﻪ دﯾﺪﮔﺎه روش ﻫﺎي اﺳﺘﻨﺒﺎط ﺑﯿﺰي و ﺗﻔﺎوت آن ﺑﺎ آﻣﺎر ﮐﻼﺳﯿﮏ و ﻓﺼﻞ دوم ﺑﻪ ﭼﮕﻮﻧﮕﯽ ﺷﮑﻞ ﮔﯿﺮي اﻃﻼﻋﺎت ذﻫﻨﯽ در ﻗﺎﻟﺐ آﮔﺎﻫﯽ ﭘﯿﺸﯿﻨﯽ و ﺗﻮزﯾﻊ ﻫﺎي ﭘﯿﺸﯿﻨﯽ ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎ ﻣﯽ ﭘﺮدازد. ﻓﺼﻞ ﻫﺎي 3 ﺗﺎ 8 ﺷﺎﻣﻞ ﻣﺒﺎﺣﺚ اﺳﺘﻨﺒﺎط ﺑﯿﺰي ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎي ﺟﺎﻣﻌﻪ آﻣﺎري (ﻧﺴﺒﺖ و ﻣﯿﺎﻧﮕﯿﻦ و وارﯾﺎﻧﺲ و  ... )، ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ و ﺗﺤﻠﯿﻞ رﮔﺮﺳﯿﻮن اﺳﺖ. ﺗﻌﯿﯿﻦ اﻧﺪازه ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺑﻪ روش ﺑﯿﺰي ﻣﻮﺿﻮع ﻓﺼﻞ 9 ﮐﺘﺎب را ﺗﺸﮑﯿﻞ ﻣﯽ دﻫﺪ ﮐﻪ در ﮐﻤﺘﺮ ﻣﻨﺒﻌﯽ اﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮع ﺑﻪ ﭼﺸﻢ ﻣﯽ ﺧﻮرد. در ﭘﺎﯾﺎن ﻫﺮ ﻓﺼﻞ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﻫﺎﯾﯽ از ﮐﺎرﺑﺮد آﻣﺎر ﺑﯿﺰي آورده ﺷﺪه اﻧﺪ ﮐﻪ ﺣﻞ آن ﻫﺎ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ ﻣﻮﺟﺐ درك ﻋﻤﯿﻖ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﮐﺘﺎب ﺷﻮد.

در پیشگفتار این کتاب آمده است: رویکرد این کتاب به صورت اصولی ترکیبی از نظریه، روش ها و کاربردهای آمار بیزی است. زیرا بر این باور هستیم که هر خواننده علاقمند به رویکرد بیزی استنباط آماری، برای درک معنای بیزی و کاربست صحیح آن در مسائل کاربردی باید با هر سه جنبه آشنایی کافی داشته باشد.