• تاریخ انتشار : 1399/11/01 - 13:54

انتشار کتاب "درآمدی بر مدل های دوز-پاسخ"

انتشار کتاب

کتاب "درآمدی بر مدل های دوز-پاسخ" توسط خانم ها دکتر معصومه وهابی شکرلو و دکتر زهرا پنجعلی و زیرنظر خانم دکتر رضوان زنده دل)دانشیار محترم گروه آموزشی مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشکده بهداشت و ایمنی) و در سه فصل با عناوین "مدلسازی در منحنی دوز-پاسخ، به کارگیری نرم افزار سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا و بکارگیری نرم افزار PRISM و PROAST" تالیف گردیده است.

در مقدمه کتاب آمده است: انسان ها در محیطی پر از مواد شیمیایی زندگی می کنند، همراه با پیشرفت تکنولوژی آلودگی ها نیز افزایش یافته است. در این میان سم شناسی با بررسی تاثیرات نامطلوب ایجاد شده در انسان راه را برای کنترل اثرات این آلودگی ها فراهم نموده اند. یکی از مهمترین مسایل مطرح در سم شناسی ترسیم نموداری است که ارتباط بین میزان دوز ماده سمی و اثر آنرا مشخص می نماید. رسم این منحنی

با کمک مدل های آماری در نرم افزارهای مختلفی طرح شده است. در این نوشتار سعی شده است تا با استفاده از نرم افزارهای مطرح در مجامع بین المللی جایگاه مناسبی برای بکارگیری منحنی دوز-پاسخ فراهم گردد.