• تاریخ انتشار : 1399/07/16 - 09:02

چرا آمار ابتلا و مرگ و میر کویید ۱۹ در کشور پرجمعیت ژاپن پایین است؟

وبیناری با عنوان تجارب و درس آموخته های

سه شنبه 15 مهر ماه وبیناری با عنوان تجارب و درس آموخته های کشور ژاپن درباره ی کووید 19 در دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به همت گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت این دانشکده، با حضور معاون آموزشی دانشکده جناب آقای دکتر محتشم غفاری، مدیرگروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دانشکده جناب آقای دکتر رمضانخانی و حضور جمعی از اعضاء هئیت علمی و دانشجویان از سراسر کشور و اعضای سازمان های سلامت محور برگزار شد.

این وبینار سومین جلسه از سلسه وبینارهای تجارب و درس آموخته های جهانی کووید 19 بود که اولین جلسه آن در 1مهرماه به بررسی تجارب کشور سنگاپور، و دومین جلسه 8 مهرماه به بررسی کشور نیوزلند به عنوان کشورهای موفق در کنترل و پیشگیری از کووید 19 اختصاص یافت. لازم به ذکر است، این سلسله وبینارها تا پایان مهر ماه، روزهای سه شنبه هر هفته از ساعت 10 تا 11 برگزار می گردد.

علاقمندان به آشنایی با تجارب سایر کشورهای درگیر کووید 19 می­توانند از طریق لینک http://lms1.sbmu.ac.ir/phs در این وبینار شرکت کنند.

در ابتدای جلسه خلاصه ای از مباحث جلسات گذشته ارائه شد و در ادامه تجربه کشور ژاپن در کنترل بیماری کووید 19 توسط تیم علمی وبینار و با ارائه سرکار خانم سمیرا محمدی دانشجوی دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت مورد بررسی قرار گرفت.

ژاپن کشوری از آسیای جنوب شرقی با وسعتی حدود 387000 کیلومتر مربع و جمعیتی حدود 126 میلیون نفر یازدهمین کشور پرجمعیت جهان است. این کشور از این حیث که حدود یک سوم جمعیت آن را افراد بالای 65 سال تشکیل داده می تواند واجد شرایط آسیب پذیری در برابر کووید19 است.با این حال توانسته است آمار مرگ و میر و ابتلا را با انجام اقداماتی که ذیل به آن اشاه شده است در سطح پایین نگه دارد.

v     رویکرد سه جانبه ای که وزارت بهداشت ژاپن در مقابله با کووید 19 بکار گرفتند شامل:

تشخیص زودهنگام و پاسخ زود هنگام به خوشه های عفونت

تشخیص زودهنگام بیمار و تقویت مراقبت های ویژه برای بیماران شدید

اصلاح رفتار شهروندان

v      پاسخ بهداشت عمومی که ژاپن در مقابله با کرونا داد بصورت:

ردیابی تماس ها و سایر اقدامات اپیدمیولوژیک

اصلاح سازوکار هماهنگ کل دولت  در 16 ژانویه

آگاهی از بیماری های عفونی جدی با علت ناشناخته

تقویت سیستم مراقبت بهداشتی

انجام آزمایشPCR  در منزل برای کرونا ویروس جدید

پشتیبانی انستیتوی ملی بیماریهای عفونی از مقامات محلی در اقدامات اپیدمیولوژیک از جمله ردیابی تماس ها

تجدید نظر در ارزیابی خطر توسط انستیتوی ملی بیماریهای عفونی از جمله تعریف موارد تماس های نزدیک

همکاری نزدیک انستیتوی ملی بیماریهای عفونی با WHO و سایر کشورهای عضو جهت تقویت تحقیقات متقابل و به اشتراک گذاری اطلاعات

ایجاد خط تلفن مستقیم  (hotline) بین وزارت خانه های مختلف دولت

افزایش اقدامات قرنطینه و غربالگری از 7 ژانویه برای مسافران از شهر ووهان

v     مهمترین اقدامات بکار گرفته شده توسط کشور ژاپن:

تعطیلی مدارس سراسر کشور در اواخر ماه فوریه

اعلام وضعیت اضطراری یک ماهه (تا 6 می) (درخواست محدود کردن تماس افراد با یکدیگر و حفظ فاصله گذاری اجتماعی)

درخواست از مردم برای محدودکردن مسافرت ها، محدود کردن ملاقات های غیر ضروری و خودداری از وحشت خرید کردن ((panic buying

بکارگیری تدابیری نظیر تغییر ساعات کاری یا استفاده از دوچرخه هنگام مراجعه به محل کار جهت کاهش تماس با مردم

تشویق مردم به خودداری از مراجعه به غذاخوری ها و رستوران های مرکز شهر

ارتقاء فعالیت های دورکاری

v     سیاست های اساسی کنترل کووید 19 در کشور ژاپن:

تهیه و به اشتراک گذاری اطلاعات

نظارت و جمع آوری اطلاعات

پیشگیری از پاندمی

مراقبت های پزشکی و غیره

اقدامات اقتصادی و استخدامی

سایر ملاحظات مهم مثل توجه به حقوق بشر، پاسخ به مسائل اجتماعی و غیره، تهیه کالاها و مواد لازم برای اقدامات پزشکی، همکاری با سازمان های مرتبط (از جمله دولت های محلی، جامعه بین المللی و موسسات تحقیقاتی).

v     و در نهایت سیاست های اساسی پیشگیری از همه گیری کووید19 شامل:

سپس در ادامه جلسه چند تن از شرکت کنندگان مجازی و حضوری به ارائه نقطه نظرات و بحث های تکمیلی در مورد تاثیر فرهنگ مردم ژاپن در رابطه با مسئولیت پذیری اجتماعی و رعایت فاصله فیزیکی و نقش مدیریت رسانه در اطلاع رسانی به جامعه ژاپن پرداختند. که با جمع بندی مدیر گروه محترم گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت و همچنین معاون آموزشی دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاتمه یافت.

شایان ذکر است چهارمین جلسه از سلسه وبینارهای تجارب و درس آموخته ها روز سه شنبه 22/7/1399 به بررسی اقدامات  کشور ویتنام در مقابله با کووید 19 خواهد پرداخت.