يکشنبه ٢٩ فروردين ١٤٠٠ -

گروه آموزشی سلامت در بلایا و فوریت ها

گروه آموزشی سلامت در بلایا و فوریت ها

صفحه اصلي > گروههای آموزشی > گروه سلامت در بلایا و فوریت ها

ما در جهانی زندگی می کنیم که همه روزه با انواع مختلف مخاطرات اعم از مخاطرات طبیعی و انسان ساخت روبروست. براساس آمار منتشر شده توسط CRED، تنها در سال 2019 تعداد 396 گونه از انواع بلایای طبیعی در جهان رخ است که منجربه مرگ 11755نفر و تحت تاثیر قرار گرفتن بیش از 95 میلیون نفر و خسارات اقتصادی بالغ بر 130 میلیارد دلار شده اند. در سطح منطقه ای نیز قاره آسیا با داشتن 40 درصد از کل انواع بلایا، حدود 45 درصد کل مرگ ناشی از بلایا و 74 درصد جمعیت متاثر از بلایا، آسیب پذیرترین قاره در جهان بوده است. لذا لازمه پیشگیری، کاهش اثرات و مدیریت بهینه خطر حوادث و بلایا مسلح شده به علم روز دنیا درخصوص انواع مخاطرات و روش های پیشگیری از آنهاست. برای تحقق این مهم نیز باید افرادی تربیت شوند که بتوانند به طور اختصاصی در این زمینه به آموزش، پژوهش و تولید دانش مدیریت حوادث و بلایا بپردازند. در این راستا و با توجه به پرمخاطره بودن کشور ایران از نظر رخداد بلایای طبیعی و انسان ساخت، برنامه آموزشی دوره دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریت‌ها تدوین و پس از طی مراحل تصویب از سال 1389 از طریق پذیرش دانشجو، اجرایی گردید. رشته سلامت در بلایا و فوریت ها، یک برنامه آموزشي بين رشته اي از علوم مختلف سلامت است كه با هدف حفظ و ارتقاء سلامت جسمي، رواني و اجتماعي، کاهش آلام و خسارات ناشی از حوادث و بلایا، به تبيين مراحل چهارگانه پیشگیری و كاهش آسيب، آمادگي، پاسخ و بازيابي در حوادث و بلایا ( اعم از طبيعي، انسان ساخت و بيولوژيك) و مديريت آن در سطوح مختلف مي پردازد.

دسترسی ها